Flybilletter Book hotel Lej bil Afbudsrejser Forum Om Tyrkiet
Information om Tyrkiet
Vejret i Tyrkiet
Artikler om Tyrkiet

Tyrkiet.dk anbefaler
Turen går til Tyrkiet

Information om Tyrkiet

Befolkning
Der bor ca. 75 mio. tyrkere i Tyrkiet hvoraf ca. 40% bor på landet. Ca. 98% er muslimer.

Beliggenhed
Landet ligger mellem Middelhavet og Sortehavet og har grænser op til Bulgarien, Georgien, Grækenland, Syrien, Armenien, Irak og Iran. De vigtigste byer i Tyrkiet er Ankara, Adana, Istanbul og Izmir. Ca. 3% af Tyrkiet ligger i Europa, resten i Asien.

Det tyrkiske sprog
Det tyrkiske sprog hører til den altaiske sprogfamilie. Der er 150 millioner der taler tyrkisk i verden. Sprogreformen i 1926 introducerede det latinske alfabet som har været benyttet siden.

Er du interesseret i at lære tyrkisk? Så kan du købe et tyrkisk begynderkursus eller du kan tage et smut forbi den tyrkiske ambassades parlør, hvor du kan læse lidt om hvad du skal sige i dagligdagssituationer som turist, f.eks. hilsener og høflige vendinger, tal, ugedagene og tiden, på rejsen, på hotellet, på benzintanken, på restaurant og på indkøb.

For dem der er mere seriøse med at læse tyrkisk, findes der ofte et sprogkursus på aftenskole i de større danske byer. Både AOF og FOF tilbyder kurser i tyrkisk.

Turisme
Turisme er en stor del af økonomien i Tyrkiet og sandsynligvis også derfra du kender Tyrkiet. Blandt de største turistattraktioner finder du byer som Alanya, Istanbul, Marmaris og Izmir.

Valuta
Den tyrkiske møntfog hedder lira (også kendt som tyrkiske lira). Kursen på tyrkiska lira ligger i skrivende stund på omkring 4 kr. Du kan følge valutakursen på Valutakurser.dk som opdateres hver bankdag.

Klima
Du kan se vejret den næste uges tid hos DMI.

Vil du læse mere om Tyrkiet, kan vi anbefale dig at købe eller låne på biblioteket Turen går til Tyrkiet.

© 2008 - 2024 BitnoCom